Aktuálne informácie

napísal

Plesne sú súčasťou nášho životného prostredia. O tom, že „nespia“ ani pri nízkych teplotách a zaplesnivené potraviny predstavujú problém pre zdravie človeka, sme hovorili s mikrobiologičkou profesorkou Danou Tančinovou z Ústavu biotechnológie Fakulty biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

napísal

Pracovníci ústavu potravinárstva FBP SPU v Nitre dosiahli významný úspech v oblasti potravinárskeho výskumu.

napísal

Študentská osobnosť Slovenska Alžbeta Demianová

V tretí decembrový týždeň za účasti zástupcov akademickej obce, predstaviteľov štátu aj podnikateľskej sféry vyhlásili v Pálfyho paláci úspešných víťazov ceny Študentská osobnosť Slovenska za akademický rok 2022/2023.

napísal

Víťazný tím Krásky a zviera

Pod záštitou dekana Fakulty biotechnológie a potravinárstva (FBP) SPU v Nitre profesora Norberta Lukáča a študentského spolku Pasteur sa 5. decembra v priestoroch Študentského domova Mladosť konalo súťažné podujatie Klobásový festival 2023. O víťazné priečky sa uchádzalo osem tímov.

napísal

prof. Kolesárová z FBP a prof. Kasarda z FAPZ

Zástupcovia Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre, medzi ktorými bola aj prof. Kolesárová z ÚAB, sa 7. - 8. novembra zúčastnili na medzinárodnom sympóziu krajín V4 v oblasti aplikácie inovácií pre klimaticky inteligentné poľnohospodárstvo.