Ústav potravinárstva Fakulty biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre už tradične organizuje pre verejnosť kurz Syrárstvo. V týchto dňoch ho absolvujú štyria zanietení syrári. Ich túžbou je posunúť svoju výrobu a zlepšiť produkciu.
Gratulujeme prof. MVDr. Petrovi Massányimu DrSc. a prof. RNDr. Martinovi Bačkorovi, DrSc., ktorých úspechy vo vedeckej a publikačnej sfére sa odzrkadlili v rebríčku 286 slovenských vedcov s kontom na Google Scholar a s H-indexom 30 a viac.
Plesne sú súčasťou nášho životného prostredia. O tom, že „nespia“ ani pri nízkych teplotách a zaplesnivené potraviny predstavujú problém pre zdravie človeka, sme hovorili s mikrobiologičkou profesorkou Danou Tančinovou z Ústavu biotechnológie Fakulty biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.
V tretí decembrový týždeň za účasti zástupcov akademickej obce, predstaviteľov štátu aj podnikateľskej sféry vyhlásili v Pálfyho paláci úspešných víťazov ceny Študentská osobnosť Slovenska za akademický rok 2022/2023.