Aktuálne informácie

napísal

Potravinové a poľnohospodárske systémy sú v súčasnosti výrazne ovplyvňované faktormi, ktoré ohrozujú ich budúcu udržateľnosť. Naproti tomu rastúca populácia a príjmy spôsobujú dopyt po potravinách, čo vplýva aj na zmeny v stravovacích preferenciách ľudí. Konzumácia kvetov bola známa predovšetkým v staroveku, no v súčasnosti je čoraz viac populárna hlavne ako súčasť tradičných kulinárskych postupov a využíva sa aj v oblasti alternatívnej medicíny.

napísal

Vo Výskumnom centre AgroBioTech SPU v Nitre sa 23. marca konala slávnostná súťažná prezentácia šiestich inovačných projektov.  

napísal

V rámci akceleračného programu InUPS „Inovačné zoskupenie na podporu udržateľných potravinových systémov“ zorganizovala Fakulta biotechnológie a potravinárstva druhú sériu odborných seminárov a konzultácií s odborníkmi a lektormi. Druhá séria workshopov sa konala on-line od 1.3. do 10.3.2022 a bola určená najmä pre účastníkov, ktorí so svojimi inovatívnymi myšlienkami a nápadmi postúpili do druhého kola súťaže.

napísal

Agentúra na podporu výskumu a vývoja vytvorila publikáciu, v ktorej prezentuje výsledky riešenia projektov dosahujúcich vynikajúcu úroveň. V publikácii sa dočítate o realizácii a výsledkoch niekoľkoročnej práce slovenských odborníkov na projektoch za obdobie rokov 2016 až 2020 v základnom a aplikovanom výskume v prírodných, technických, lekárskych, pôdohospodárskych, spoločenských a humanitných vedách. Projekt nášho pána dekana nájdete na stranách 105-106 (52. slide).

napísal

SPU v Nitre pre študentov, zamestnancov a ich rodinných príslušníkov postihnutých vojnou na Ukrajine realizuje tieto opatrenia na uľahčenie ich neľahkej životnej situácie: