Aktuálne informácie

napísal

prof. Chrenek v Génovej banke živočíšnych genetických zdrojov

Dlhodobému uchovávaniu kvalitne konzervovaných genomických vzoriek živočíchov sa na Slovensku venuje jediná Génová banka živočíšnych genetických zdrojov v Národnom poľnohospodárskom a potravinárskom centre – Výskumnom ústave živočíšnej výroby Nitra (NPPC – VÚŽV) pod vedením prof. Petra Chreneka z Ústavu biotechnológie Fakulty biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre a vedeckovýskumného pracovníka NPPC – VÚŽV.

napísal

Skupinová fotka tretiakov so zamestnancami firmy RM Gastro-Jaz s.r.o.

Študenti 3. ročníka odboru "Potraviny a technológie v gastronómii" mali v rámci výučby predmetu "Technológia výroby pokrmov II" príležitosť navštíviť firmu RM Gastro-Jaz s.r.o. v ich prevádzke v Nitre.

napísal

Študentky a študenti stredných škôl, ale aj široká verejnosť mali jedinečnú príležitosť spoznať Fakultu biotechnológie a potravinárstva, ktorá pre nich 3. Februára 2023 zorganizovala Deň otvorených dverí.

napísal

profesorka Dana Tančinová v mikrobiologickom laboratóriu

Trvanlivosť a kvalita ovocia a zeleniny je čoraz častejšou témou spotrebiteľov, ale aj odborníkov na výživu či lekárov. Zaradenie kvalitného ovocia a zeleniny do svojho jedálnička by malo byť samozrejmosťou pre každého, kto chce byť zdravý. Tieto potraviny však patria k najrýchlejšie sa kaziacim. K veľkým stratám na ovocí a zelenine dochádza pôsobením prítomných mikroorganizmov.

napísal

Logo zobrazuje grafiku zloženú zo striedajúcich sa, na výšku orientovaných oranžových a bledomodrých štvorcov, vo vnútri ktorých sa nachádzajú písmená C O V I M O. Pod štvorcami sa nachádza nápis Opportunity window, čo v preklade znamená okno príležitosti

V projekte, ktorého koordinátorom je Česká zemědelskáuniverzita v Prahe, je zapojených spolu deväť univerzít strednej a východnej Európy CASEE konzorcia vrátane Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.