Aktuálne informácie

napísal

Ing. Eva Ivanišová, PhD.

V Izraeli študovala možnosti využitia morských rias, v Namíbii liečivé stromy, v Thajsku larvy priadky morušovej a svrčky a doma experimentovala nielen s jedlými kvetmi, ale aj s mravčími vajíčkami. Vedkyňa Eva Ivanišová zasvätila svoj život skúmaniu alternatívnych zdrojov potravy a vývoju potravín s pridanou hodnotou.

napísal

Týždeň vedy a techniky na Slovensku sa oficiálne začal dňa 7. novembra 2022 aj na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre. Pri tejto príležitosti Fakulta biotechnológie a potravinárstva pripravila na celý týždeň interaktívne workshopy a zaujímavé prednášky vedené odborníkmi z SPU v Nitre.

napísal

WE Lead Food je sieť pre ženy v potravinárskom sektore. Hlavná činnosť je charakterizovaná na základe teórie – spolupracujte a spolutvorte.

napísal

Aj v roku 2022 sa Fakulta biotechnológie a potravinárstva a Výskumné centrum AgroBioTech Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre spolu s partnerom – potravinárskou spoločnosťou Pierre Baguette s. r. o., zapojila do aktivity EIT Food RIS Consumer Engagement Labs, ktorej cieľovou skupinou sú adolescenti vo veku 15-19 rokov.

napísal

Logo zobrazuje grafiku zloženú zo striedajúcich sa, na výšku orientovaných oranžových a bledomodrých štvorcov, vo vnútri ktorých sa nachádzajú písmená C O V I M O. Pod štvorcami sa nachádza nápis Opportunity window, čo v preklade znamená okno príležitosti

Pandémia COVID-19 výrazne ovplyvnila vzdelávanie na celom svete. Je to aj prípad terciárneho vzdelávania. Zavedené postupy vo vzdelávaní boli spochybnené a mnohými spôsobmi zmenené.