Kalendár udalostí 17.02.2020

pondelok, 17.02.2020

NÁZOV PODUJATIA v SJ

Kurz syrárstva

NÁZOV PODUJATIA v AJ

Course of Cheese Production

TYP PODUJATIA

Odborne—vzdelávací program

MIESTO KONANIA

Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov, FBP, SPU v Nitre

GARANT PODUJATIA

doc. Ing. Margita Čanigová, CSc.

Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov

KONTAKTNÁ ADRESA

Margita.Canigova@uniag.sk

ROKOVACÍ JAZYK

slovenský

KRÁTKY POPIS

Absolvent vzdelávacieho programu ovláda teoreticky aj prakticky ukazovatele technologickej kvality mlieka a ostatných materiálov potrebných k výrobe syrov. Oboznámi sa a získa praktické poznatky zo základov výroby syrov, praktické skúsenosti z posúdenia chýb syrov a vie predchádzať ich vzniku. Získa vedomosti z oblasti správnej výrobnej praxe a uplatňovania systému HACCP pri spracovaní mlieka. Má znalosti o podmienkach certifikácie mliečnych výrobkov. Nadobudnuté vedomosti, zručnosti a schopnosti umožnia lepšiu spôsobilosť na výkon pracovnej činnosti súvisiacej s výrobou syrov.