Kalendár udalostí 17.02.2020
Kurz syrárstva
NÁZOV PODUJATIA v SJ |
Kurz syrárstva |
NÁZOV PODUJATIA v AJ |
Course of Cheese Production |
TYP PODUJATIA |
Odborne—vzdelávací program |
MIESTO KONANIA |
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov, FBP, SPU v Nitre |
GARANT PODUJATIA |
doc. Ing. Margita Čanigová, CSc. Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov |
KONTAKTNÁ ADRESA |
|
ROKOVACÍ JAZYK |
slovenský |
KRÁTKY POPIS |
Absolvent vzdelávacieho programu ovláda teoreticky aj prakticky ukazovatele technologickej kvality mlieka a ostatných materiálov potrebných k výrobe syrov. Oboznámi sa a získa praktické poznatky zo základov výroby syrov, praktické skúsenosti z posúdenia chýb syrov a vie predchádzať ich vzniku. Získa vedomosti z oblasti správnej výrobnej praxe a uplatňovania systému HACCP pri spracovaní mlieka. Má znalosti o podmienkach certifikácie mliečnych výrobkov. Nadobudnuté vedomosti, zručnosti a schopnosti umožnia lepšiu spôsobilosť na výkon pracovnej činnosti súvisiacej s výrobou syrov. |