FBP a Výskumné centrum AgroBioTech odštartovali EIT Food projekt. Do vývoja nového potravinárskeho produktu zapojili seniorov

napísal (počet komentárov: 0)

Dňa 2.6. 2020 sa na SPU v Nitre úspešne odštartoval projekt EIT Food RIS Consumer Engagement Labs - Zapojenie spotrebiteľov do vývoja nového produktu pod koordináciou prof. Ing. Adriany Kolesárovej, PhD. Hlavní organizátori a moderátori 2-týždňových online seminárov Ing. Nora Maruniaková, PhD., Mgr. Veronika Valková, Ing. Simona Baldovská a asistenti Mgr. Petra Borotová a Ing. Jaroslav Michalko, PhD. vytvárajú medzi účastníkmi profesionálnu a zároveň priateľskú atmosféru.

V prestížnom projekte sa výskumníci, potravinárske firmy a seniori, ako účastníci online seminárov, intenzívne podieľajú na vývoji nového inovatívneho potravinárskeho produktu, ktorý bude spĺňať konkrétne zdravotné požiadavky a chuťové preferencie starších spotrebiteľov a následne bude umiestnený na trh. Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre v spolupráci s Výskumným centrom AgroBioTech realizujú online stretnutia s využitím interaktívnych metód s dynamickým priebehom a plné tvorivých aktivít určených pre starších spotrebiteľov, počas ktorých vládne skvelá a uvoľnená atmosféra. Projekty zamerané na navrhovanie a vývoj nových koncepcií výrobkov, do ktorých sú zapojení starší spotrebitelia, budú prebiehať v najbližších dňoch aj v Estónsku, Grécku, Maďarsku, Taliansku a Lotyšsku.

Ísť späť