Týždeň vedy a techniky na Slovensku sa oficiálne začal dňa 7. novembra 2022 aj na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre. Pri tejto príležitosti Fakulta biotechnológie a potravinárstva pripravila na celý týždeň interaktívne workshopy a zaujímavé prednášky vedené odborníkmi z SPU v Nitre.
Aj v roku 2022 sa Fakulta biotechnológie a potravinárstva a Výskumné centrum AgroBioTech Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre spolu s partnerom – potravinárskou spoločnosťou Pierre Baguette s. r. o., zapojila do aktivity EIT Food RIS Consumer Engagement Labs, ktorej cieľovou skupinou sú adolescenti vo veku 15-19 rokov.
Pandémia COVID-19 výrazne ovplyvnila vzdelávanie na celom svete. Je to aj prípad terciárneho vzdelávania. Zavedené postupy vo vzdelávaní boli spochybnené a mnohými spôsobmi zmenené.
Fakulta biotechnológie a potravinárstva sa úspešne prezentovala na online informačnom dni CASEE DAFM, ktoré sa konalo 12.10 2022. Ing. Eva Ivanišová, PhD. z Ústavu potravinárstva predstavila oblasť vzdelávania, vedy, výskumu ako aj aktivity EIT Food Hub na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre.