Aktuálne informácie

napísal

Sedemnásty ročník súťaže „Študentská osobnosť Slovenska“ spoznal svojich laureátov za akademický rok 2020/2021. Podujatie sa organizuje pod záštitou prezidentky SR pani Zuzany Čaputovej a pod odbornou garanciou Slovenskej rektorskej konferencie a Slovenskej akadémie vied.

napísal

Pri príležitosti Dňa učiteľov (28. 3.) rektorka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre Klaudia Halászová ocenila šiestich pedagógov, medzi ktorými bola aj pani doc. Ing. Jana Maková, PhD. z Ústavu biotechnológie našej fakulty. Blahoželáme!

napísal

Potravinové a poľnohospodárske systémy sú v súčasnosti výrazne ovplyvňované faktormi, ktoré ohrozujú ich budúcu udržateľnosť. Naproti tomu rastúca populácia a príjmy spôsobujú dopyt po potravinách, čo vplýva aj na zmeny v stravovacích preferenciách ľudí. Konzumácia kvetov bola známa predovšetkým v staroveku, no v súčasnosti je čoraz viac populárna hlavne ako súčasť tradičných kulinárskych postupov a využíva sa aj v oblasti alternatívnej medicíny.

napísal

Vo Výskumnom centre AgroBioTech SPU v Nitre sa 23. marca konala slávnostná súťažná prezentácia šiestich inovačných projektov.  

napísal

V rámci akceleračného programu InUPS „Inovačné zoskupenie na podporu udržateľných potravinových systémov“ zorganizovala Fakulta biotechnológie a potravinárstva druhú sériu odborných seminárov a konzultácií s odborníkmi a lektormi. Druhá séria workshopov sa konala on-line od 1.3. do 10.3.2022 a bola určená najmä pre účastníkov, ktorí so svojimi inovatívnymi myšlienkami a nápadmi postúpili do druhého kola súťaže.