Aktuálne informácie

napísal

Skupinová fotka tretiakov so zamestnancami firmy RM Gastro-Jaz s.r.o.

Študenti 3. ročníka odboru "Potraviny a technológie v gastronómii" mali v rámci výučby predmetu "Technológia výroby pokrmov II" príležitosť navštíviť firmu RM Gastro-Jaz s.r.o. v ich prevádzke v Nitre.

napísal

Študentky a študenti stredných škôl, ale aj široká verejnosť mali jedinečnú príležitosť spoznať Fakultu biotechnológie a potravinárstva, ktorá pre nich 3. Februára 2023 zorganizovala Deň otvorených dverí.

napísal

profesorka Dana Tančinová v mikrobiologickom laboratóriu

Trvanlivosť a kvalita ovocia a zeleniny je čoraz častejšou témou spotrebiteľov, ale aj odborníkov na výživu či lekárov. Zaradenie kvalitného ovocia a zeleniny do svojho jedálnička by malo byť samozrejmosťou pre každého, kto chce byť zdravý. Tieto potraviny však patria k najrýchlejšie sa kaziacim. K veľkým stratám na ovocí a zelenine dochádza pôsobením prítomných mikroorganizmov.

napísal

Logo zobrazuje grafiku zloženú zo striedajúcich sa, na výšku orientovaných oranžových a bledomodrých štvorcov, vo vnútri ktorých sa nachádzajú písmená C O V I M O. Pod štvorcami sa nachádza nápis Opportunity window, čo v preklade znamená okno príležitosti

V projekte, ktorého koordinátorom je Česká zemědelskáuniverzita v Prahe, je zapojených spolu deväť univerzít strednej a východnej Európy CASEE konzorcia vrátane Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

napísal

Logo projektu FOODINOVO

V dňoch 7. až 9. decembra 2022 sa v Brne na pôde Fakulty veterinárnej hygieny a ekológie, Veterinárnej univerzity Brno uskutočnilo v poradí tretie pracovné stretnutie pracovných tímov štyroch univerzít v rámci ERASMUS+ projektu s názvom „Inovácia štruktúry a obsahového zamerania študijných programov profilujúcich potravinárske študijné odbory s ohľadom na digitalizáciu výučby (FOODINOVO)“.