Aktuálne informácie

napísal

Lišajník prof. Bačkora

Na počesť prof. RNDr. Martina Bačkora, DrSc., odborníka  Fakulty biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, ktorý sa dlhodobo vo výskume venuje biológii a ekológii lišajníkov, pomenovali nový druh lišajníka.

napísal

Employees of Department of Food Sciences and University of Azerbaijan

Presne tak ako znie titulný názov, áno Erasmus dáva príležitostí. Príležitostí vycestovať, spoznať nových ľudí, nové krajiny, oboznámiť sa s výskumom univerzít, nadviazať spoluprácu, zlepšiť jazykové schopnosti, priniesť inovácie nielen do pedagogického procesu ale aj výskumnej oblasti.

napísal

Vo Výskumnom centre AgroBioTech pod záštitou Fakulty biotechnológie a potravinárstva a EIT Food Hub-u na SPU v Nitre bol 6. a 7. septembra 2022 organizovaný praktický workshop s názvom „Honey Labs“ určený pre študentov, doktorandov, akademikov, výskumníkov, ale aj pre širokú verejnosť.

napísal

Na Fakulte biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre sa 2. septembra 2022 konali zápisy doktorandov do jednotlivých ročníkov III. stupňa vysokoškolského štúdia v akademickom roku 2022/2023.

napísal

Potravinová a nutričná gramotnosť

Tradičnou súčasťou výstavy Agrokomplex je udelenie ocenenia Zlatý kosák, ktoré sa odovzdáva v kategóriách: rastlinná výroba a mechanizácia, živočíšna výroba a veda a výskum. Tohtoročný Zlatý kosák v kategórii veda a výskum získala publikácia Potravinová a nutričná gramotnosť, pozostávajúca z troch dielov. Autormi sú: prof. Jozef Golian, doc. Peter. Minárik a doc. Daniela Mináriková. Jedinečná publikácia svojho druhu vyšla koncom roka 2021 vo Vydavateľstve Josef Raabe Slovensko.