Aktuálne informácie

napísal

Po šiestich mesiacoch príprav a intenzívneho pred-akceleračného programu EIT Jumpstarter na podporu inovatívnych start-upov sa v stredu 1.12.2021 uskutočnilo jeho veľké európske finále, kde odborná vyhodnotila 7 najinovatívnejších start-upov v 7 kategóriách: EIT health, EIT food, EIT raw materials, EIT energy, EIT urban mobility, EIT manufacturing a New European Bauhaus.

napísal

V dňoch 23.11.2021- 30.11.2021 sa uskutočnilo podujatie v rámci iniciatívy Eit Food Hub. Podujatie ChallengeLabs2021 bolo určené pre Start-upistov a hlavnou témou boli inovácie v AgriFood biznise so zameraním, ako sa Naučiť dizajnovému mysleniu (Design Thinking / Servis Design)  v spolupráci so Slovak Business Agency.

napísal

Podvečer 24. novembra sa uskutočnilo on-line Valné zhromaždenie Učenej spoločnosti Slovenska, ktorej gestorom je Slovenská akadémia vied. Na zasadnutí bol prof. Ing. Peter Chrenek, DrSc., hlasovaním zvolený za akademika, riadneho člena Učenej spoločnosti Slovenska.

napísal

Fakulta biotechnológie a potravinárstva už 10 rokov vydáva časopis The Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences.

napísal

V rámci online semináru organizovaného Fakultou biotechnológie a potravinárstva v spolupráci s Výskumným centrom AgroBioTech, ktorý sa konal 16. novembra 2021, boli odprezentované všeobecné informácie o projekte implementovanom v 14 európskych krajinách, skúsenosti z jeho priebehu na Slovensku, pohľady spotrebiteľov, ale aj potravinárskych spoločností zapojených do projektu.