- Osoba zodpovedná za študijný program: doc. Ing. Tatiana Bojňanská, CSc.
- Štúdium sa uskutočňuje v dennej forme.
- Študijný poradca: doc. Ing. Andrea Mendelová, PhD.
- mail: andrea.mendelova@uniag.sk
- tel. č.: 037/641 4777
-
-
-
- konzultačné hodiny: pondelok 9:00 - 11:00
-
-
-
Absolvent bude poznať faktory ovplyvňujúce formovanie kvality produkcie vrátane genotypu, pestovateľského prostredia, technológie pestovania a chovu hospodárskych zvierat. Získa znalosti o biochemických, chemických a fyzikálnych zmenách, procesoch prebiehajúcich v poľnohospodárskych produktoch ako počas ich tvorby, tak aj pri pozberovom ošetrovaní a skladovaní. Zvládne moderné spôsoby uskladnenia (úschovy) poľnohospodárskych produktov a potravín z hľadiska kvality a ekonomiky. Dokáže hodnotiť a analyzovať suroviny a potraviny z rôznych aspektov kvality v zmysle Zákona o potravinách SR a medzinárodných štandardov. Oboznámi sa s možnosťami spracovania a finalizácie poľnohospodárskej produkcie a jej výhodnejšieho speňažovania. Môže pokračovať v štúdiu inžinierskeho programu „Technológia potravín”, alebo v inom príbuznom študijnom programe.
- ▪ potravinárske podniky a akciové spoločnosti–hlavne na úseku nákupu, skladovania
- ▪ hodnotenia kvality surovín a výrobkov
- ▪ poľnohospodárske podniky rôznych foriem, najmä s realizáciou spracovania produkcie
- ▪ podniky služieb, kontrolné inštitúcie, poisťovníctvo a organizácie pre vnútorný
- ▪ medzinárodný obchod s poľnohospodárskymi produktmi a potravinami
Oddelenie pre štúdium a vzdelávanie
Ing. Beáta Zelenáková
tel.: 037/641 5386
Email: Beata.Zelenakova@uniag.sk
Ing. Katarína Gurčíková
tel.: 037/641 5384
Email: Katarina.Gurcikova@uniag.sk
Informácie pre študentov a uchádzačov o štúdium so špecifickými potrebami
MOŽNOSTI UBYTOVANIA |
FOND NA PODPORU VZDELÁVANIA |