Dištančné prednášky spoločnosti Nestlé pre študentov programu „Bezpečnosť a kontrola potravín“
27.10.2020V dňoch 20. októbra 2020 a 27. októbra 2020 sa uskutočnili dištančné prednášky spoločnosti Nestlé Slovensko pre študentov 5 ročníka programu „Bezpečnosť a kontrola potravín“.
V dňoch 20. októbra 2020 a 27. októbra 2020 sa uskutočnili dištančné prednášky spoločnosti Nestlé Slovensko pre študentov 5 ročníka programu „Bezpečnosť a kontrola potravín“.
Na úvod predstavila spoločnosť Nestlé Slovensko pani Ľubica Novotná, Corporate Affairs Manager.
Následne pani Dagmar Grexová, expertka a špecialistka v oblasti Regulatory Affairs, študentov oboznámila s aktuálnymi požiadavkami na označovacie potravín aj so zameraním na prídavné látky v potravinách “E-čka” a výživové a zdravotné tvrdenia a iné komunikácie na výrobkoch.
Ďalšou prednášajúcou bola Mária Minichová, experta a špecialistka v oblasti Regulatory Affairs, ktorá predstavila vývoj výrobkov a s tým spojené legislatívne a regulačné povinnosť - culinary výroba v závode Carpathia v Prievidzi/vývoj nového výrobku, podmienky schválenia prevádzky, BIO certifikácia/BIO výrobky.
Touto cestou veľmi pekne ďakujeme za prednesené témy a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.
Jozef Čapla, koordinátor pre prax