EIT Food HUB: Education for better future in agri-food
20.07.2022S cieľom zvýšiť šance našich študentov na trhu práce sa 24. a 25. februára 2022 konal online kurz s názvom „Education for better future in agri-food“ pod záštitou EIT Food HUB-u na SPU v Nitre s koordinátorkou prof. Ing. Adrianou Kolesárovou, PhD. a v spolupráci s firmou HACCP Consulting.
S cieľom zvýšiť šance našich študentov na trhu práce sa 24. a 25. februára 2022 konal online kurz s názvom „Education for better future in agri-food“ pod záštitou EIT Food HUB-u na SPU v Nitre s koordinátorkou prof. Ing. Adrianou Kolesárovou, PhD. a v spolupráci s firmou HACCP Consulting. Tento 2-dňový training určený pre študentov II a III. stupňa štúdia bol zameraný na podporu uplatniteľnosti študentov SPU v Nitre na trhu práce v súlade so strategickým cieľom EIT Food: Educate to engage, innovate and advance.
Pod vedením facilitátorky Ing. Simony Baldovskej, PhD. a lektorov Ing. Jozefom Čaplom, PhD. a doc. Ing. Petrom Zajácom, PhD. (HACCP Consulting) absolvovalo 24 účastníkov akreditovaný vzdelávací program s názvom „Hygiena potravín, správna hygienická prax, HACCP a potravinové právo“. Študenti získali poznatky o hygiene potravín, všeobecných hygienických požiadavkách, osobnej a prevádzkovej hygiene, nebezpečenstvách pre bezpečnosť potravín a ich kontrole, ale aj o sanitácii, manipulácii s potravinami, výrobe, príprave a podávaní pokrmov, výrobe a predaji nápojov, zmrzliny, lahôdkárskych výrobkov, stánkovom predaji a systéme HACCP. Súčasťou kurzu bolo riešenie rôznych cvičení, modelových úloh a otázok zameraných na hygienu a bezpečnosť potravín, osobnú a prevádzkovú hygienu, systém HACCP a manipuláciu s potravinami.
V závere vzdelávacieho školenia po všetkých prednáškach nasledoval záverečný test. Po úspešnom absolvovaní záverečného testu účastníci získali certifikát s platnosťou 2 roky, ktorý môžu uplatniť v praxi.