EIT Food Hub na konferencii Plant-Powered Perspectives Slovakia 2022
17.10.2022Potravinársky priemysel sa mení stále rýchlejšie. Popularita rastlinnej stravy výrazne rastie a čoraz viac obchodných reťazcov, reštaurácií, ale aj výrobcov potravín v nej nachádza obchodný potenciál.
Potravinársky priemysel sa mení stále rýchlejšie. Popularita rastlinnej stravy výrazne rastie a čoraz viac obchodných reťazcov, reštaurácií, ale aj výrobcov potravín v nej nachádza obchodný potenciál.
Práve o týchto témach sa diskutovalo 12.10.2022 v Bratislave, kde sa konala jedinečná konferencia Plant-Powered Perspectives Slovakia 2022, ktorej sa zúčastnili Ing. Ľubomír Belej PhD., doc. Ing. Radoslav Židek, PhD., Ing. Eva Ďurčanská, PhD. a doktorandky z Ústavu potravinárstva a Ústavu biotechnológie SPU v Nitre v rámci prezentovania EIT Food Hub-u na Slovensku.
Na podujatí o aktuálnych trendoch a novinkách na trhu s rastlinnými produktami boli zástupcovia maloobchodu a veľkoobchodu, výrobcovia potravín, zástupcovia mäsového priemyslu, začínajúce podniky a startupy z potravinárskej oblasti a food-tech, zástupcovia sektorov FMCG a HoReCa, ivestori a budovatelia inovačného ekosystému v potravinárstve a marketéri z oblasti gastronómie.
Podujatie bolo výbornou príležitosťou a ponúklo priestor na odbornú diskusiu, networking a zdieľanie nápadov v témach rastlinnej stravy.