EIT Food Hub na online konferencii PLANT-POWERED PERSPECTIVES 2020 v rámci projektu Jem pre Zem aj na Slovensku!
16.10.2020Dňa 14. októbra sa na Slovensku konala online konferencia PLANT-POWERED PERSPECTIVES 2020. Bola to prvá biznisová konferencia na Slovensku o trendoch a novinkách v oblasti rastlinných potravín a gastronómie, ktorá sa konala v rámci projektu Jem pre Zem.
Dňa 14. októbra sa na Slovensku konala online konferencia PLANT-POWERED PERSPECTIVES 2020. Bola to prvá biznisová konferencia na Slovensku o trendoch a novinkách v oblasti rastlinných potravín a gastronómie, ktorá sa konala v rámci projektu Jem pre Zem.
Názov projektu Jem pre Zem odráža misiu udržateľného a ohľaduplného stravovania voči našej planéte, je to projekt, ktorý inšpiruje a podporuje jednotlivcov i gastronómov v rozvoji udržateľného stravovania, pretože to, čo máme na tanieri dnes, rozhoduje o tom, čo tu po nás zostane zajtra uvádzajú zástupcovia projektu.
Na konferencii reprezentovali Slovenskú poľnohospodársku univerzitu a EIT Food Hub prof. Ing. Adriana Kolesárová, PhD. a Ing. Eva Ivanišová, PhD. z Fakulty biotechnológie a potravinárstva, ktoré predstavili pôsobenie, prínosy a aktivity EIT Food Hub na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre a pokračovali odbornou témou "Jedlé kvety na tanieri - dekorácia alebo potravina budúcnosti?". Prednáška bola zameraná na netradičné a menej známe druhy jedlých kvetov, ktoré sú bohaté na bioaktívne látky a významným spôsobom môžu prispieť k obohateniu jedálnička, spestreniu sortimentu inovatívnych potravinárskych výrobkov a tiež zlepšeniu zdravia konzumentov.