EIT Food workshop: Inovačné zručnosti pre pracovné príležitosti budúcnosti
24.07.2021Pod záštitou EIT Food Hub-u na SPU v Nitre sa 27. mája 2021 konal interaktívny workshop pre študentov s názvom:Inovačné zručnosti pre pracovné príležitosti budúcnosti, ktorý bol zameraný na podporu zamestnateľnosti a uplatnenia študentov na trhu práce.
Pod záštitou EIT Food Hub-u na SPU v Nitre sa 27. mája 2021 konal interaktívny workshop pre študentov s názvom:Inovačné zručnosti pre pracovné príležitosti budúcnosti, ktorý bol zameraný na podporu zamestnateľnosti a uplatnenia študentov na trhu práce.
Súčasná doba prináša mnoho komplexných výziev – sociálnych, environmentálnych aj ekologických, ktoré si vyžadujú inovatívny prístup k ich riešeniu, nové zručnosti a kvalifikácie. Podľa Svetového ekonomického fóra bude do roku 2025 nevyhnutné rekvalifikovať až 50 % pracovných síl vzhľadom na rastúci trend adopcie nových technológií aj očakávaní zákazníkov.
Študenti sa počas workshopu s lídrom tímu biznis dizajnérov v inovačnom štúdiu Kiuub, Adamom Brockom dozvedeli o nových trendoch. Mali možnosť diskutovať o zručnostiach, ktoré by nemali chýbať v portfóliu a čakajúcich príležitostiach na trhu práce v budúcnosti. Workshop poskytol komplexný pohľad na trendy v agrosektore a odhalil nástroje na rozvoj kľúčových inovačných zručností a budúcnosti.
Účastníci workshopu sa dozvedeli o koncepte tzv. Intrapreneurship a tiež nazreli do zákulisia inovačného štúdia a očakávaní od kandidátov do tímu.
Agenda workshopu:
- Top 10 zručností pre rok 2025
- Aktuálne trendy a očakávania od kvalifikácie v agrosektore
- Intrapreneurship: Ako vychovávať inovátorov pre malé a stredné podniky?
- Prípadová štúdia: Zručnosti biznis dizajnéra? Aký profil hľadáme do tímu, ktorý inovuje produkty a služby?