Exkurzia študentov vo Veronia Coffee
24.11.2022Študenti programu Potraviny a technológie v gastronómii sa 23.11.2022 v rámci predmetu Nápoje a minoritné rastlinné produkty zúčastnili zážitkového workshopu týkajúceho sa kávy v spoločnosti Veronia coffee, Sereď.
Študenti programu Potraviny a technológie v gastronómii sa 23.11.2022 v rámci predmetu Nápoje a minoritné rastlinné produkty zúčastnili zážitkového workshopu týkajúceho sa kávy v spoločnosti Veronia coffee, Sereď.
V rámci kreatívneho a zaujímavého programu sa dozvedeli o histórii pestovania kávovníka, druhov kávovníka, pestovanie, spracovanie a prípravy kávy. Tiež si pozreli prevádzku, vrátane pražiarne a baliarne kávy. Počas výkladu mali možnosť vidieť všetky časti kávovníka – listy, čerešne, zrná. Špeciálna časť bola venovaná baristike, kde pomocou názornej ukážky bola predstavená správna príprava kávy – mletie, príprava nápoja pomocou stroja, ale aj alternatívne prípravy v štýle French press a Chemex.
Študenti sa oboznámili aj s prípravou mlieka a to so správnou technikou napeňovania. Počas senzorickej analýzy vyskúšali nápoj z kávovníkových listov, čerešne ako aj jednotlivé druhy kávy – expresso, lungo, capuccino. Na záver mali možnosť vidieť prípravu kávy v džezve, tradičnou metódou s karamelom, škoricou a kardamónom, čo bola sladká bodka za úžasným kávovým zážitkom.