Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU zorganizovala druhú sériu workshopov v rámci akceleračného programu projektu InUPS
14.03.2022V rámci akceleračného programu InUPS „Inovačné zoskupenie na podporu udržateľných potravinových systémov“ zorganizovala Fakulta biotechnológie a potravinárstva druhú sériu odborných seminárov a konzultácií s odborníkmi a lektormi. Druhá séria workshopov sa konala on-line od 1.3. do 10.3.2022 a bola určená najmä pre účastníkov, ktorí so svojimi inovatívnymi myšlienkami a nápadmi postúpili do druhého kola súťaže.
V rámci akceleračného programu InUPS „Inovačné zoskupenie na podporu udržateľných potravinových systémov“ zorganizovala Fakulta biotechnológie a potravinárstva druhú sériu odborných seminárov a konzultácií s odborníkmi a lektormi. Druhá séria workshopov sa konala on-line od 1.3. do 10.3.2022 a bola určená najmä pre účastníkov, ktorí so svojimi inovatívnymi myšlienkami a nápadmi postúpili do druhého kola súťaže.
Workshop Business plán bol zameraný na tvorbu podnikateľského zámeru, jeho obsah a štruktúru, ako aj dôležité predpoklady pre úspešnú realizáciu podnikateľského plánu s cieľom dlhodobej prosperity firmy v meniacom sa prostredí. Lektorom workshopu bol doc. Ing. Milan FIĽA, PhD., Managing director spoločnosti FLASH Consulting, s.r.o.
V rámci workshopu Marketing a marketingová komunikácia sa účastníci oboznámili s marketingovým mixom pre úspešný on-line marketing, praktickými radami a tipmi na získavanie referencií, spôsobmi budovania dôveryhodnosti firmy na webe a získavania zákazníkov. Lektorkou bola bývalá šéfredaktorka časopisu Profit a súčasná marketingová konzultantka spoločnosti LanMou Mgr. Vladimíra Bukerová.
Na otázku „Aké duševné vlastníctvo má náš startup?" odpovedali účastníci na workshope, ktorý sa venoval problematike duševného vlastníctva a patentových informácií. Lektorkami boli Mgr. art. Mária Pospíšilová, ArtD. a RNDr. Barbara Tóthová, PhD. z Oddelenia ochrany a komercializácie duševného vlastníctva, Odboru transferu technológií Centra vedecko-technických informácií Slovenskej republiky.
Na workshopoch získali účastníci cenné informácie, ktoré môžu využiť nielen na záverečnej súťažnej prezentácii 23.3.2022, ale aj v praxi pri naštartovaní a rozvíjaní vlastného podnikateľského zámeru.,