Kurz Syrárstvo
28.02.2020V dňoch 7.2. – 21.2. 2020 sa na Katedre technológie a kvality živočíšnych produktov uskutočnil kurz Syrárstva v rozsahu 40 hodín. Odborným garantom kurzu bola doc. Ing. Margita Čanigová, CSc. Kurz je akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR ako vzdelávací program ďalšieho vzdelávania pod číslom 3257/2018/14/3.
V dňoch 7.2. – 21.2. 2020 sa na Katedre technológie a kvality živočíšnych produktov uskutočnil kurz Syrárstva v rozsahu 40 hodín. Odborným garantom kurzu bola doc. Ing. Margita Čanigová, CSc. Kurz je akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR ako vzdelávací program ďalšieho vzdelávania pod číslom 3257/2018/14/3.
Kurz je určený začínajúcim farmárom, farmárom spracúvajúcim mlieko a pracovníkom družstevných mliekarní. V rámci kurzu účastníci získali informácie o výbere mlieka pre výrobu syrov, čistých mliekarenských kultúrach, syridlách, o základných krokoch výroby syrov a najčastejších chybách syrov. Účastníci kurzu si získané vedomosti overovali aj prakticky v laboratóriu. V rámci kurzu sa dozvedeli aj o legislatívnych podmienkach výroby syrov, správnej výrobnej praxi a systéme HACCP. Na kurze prednášali doc. Ing. Margita Čanigová, CSc., prof. Ing. Dana Tančinová, PhD. a Ing. Peter Zajác, PhD.
Účastníci kurzu získali Certifikát o absolvovaní akreditovaného programu ďalšieho vzdelávania na základe absolvovanej predpísanej (aspoň 75 %) účasti a vykonaním skúšky písomnou formou.
Kurz bol vyhodnotený veľmi pozitívne, účastníci ocenili komplexnosť kurzu, správny výber lektorov a možnosť praktického skúšania. Dotazníky hodnotenia kurzu sú uložené v KVSZK R.