Rizikové faktory potravového reťazca 2025
22.09.2025
Konferencia „Rizikové faktory potravového reťazca“ je už tradičným podujatím, ktoré organizujú Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta biotechnológie a potravinárstva, Ústav aplikovanej biológie, University of the National Education Commission v Krakove (UKEN), Faculty of Exact and Natural Sciences, Hungarian University of Agriculture and Life Sciences (MATE), Szent István Campus – Gödöllő a University of Rzeszów, Faculty of Technology and Life Sciences, Department of Chemistry and Food Toxicology.
Jubilejnú, v poradí, 25. konferenciu organizovala Univerzita v Rzeszówe 10. – 12. septembra 2025 v Hoteli Spa Splendor, Siedliska, Poľsko. Úvodné plenárne prednášky prezentovali profesorka Anna Kurek-Górecka z Medical University of Silesia v Katoviciach, doc. Dana Marcinčáková z University of Veterinary Medicine and Pharmacy v Košiciach a Dr. Emőke Korzenszky z Embassy of Hungary vo Varšave. Následne boli prezentované prednášky (13) a e-postery (37). Počas konferencie zazneli zaujímavé prednášky a e-postery (prezentácie limitované časom 3 minúty) prezentované autormi z Poľska, Maďarska, Chorvátska, Českej republiky, Jordánska, Vietnamu a Slovenskej republiky. Kolektív autorom z SPU v Nitre prezentoval aktuálne vedecké výsledky dosiahnuté na našich pracoviskách.
Na záver konferencie garanti konferencie prof. Peter Massányi (SPU), prof. Robert Stawarz (UKEN), prof. Gábor Géczi (MATE) a prof. Malgorzata Dzugan (UR) konštatovali, že jubilejná 25. konferencia bola úspešná, je pokračovaním tradície tohto podujatia a že je prínosom v danej oblasti. Štafetu organizovania konferencie „Rizikové faktory potravového reťazca“ prevzala UKEN, ktorá bude organizovať konferenciu v roku 2026 v Krakove.
Program konferencie, zborník prác ako aj iné informácie sú dostupné na stránke konferencie: https://sites.google.com/site/riskfactorsfoodchain