Seminár k praxi s Cloetta Levice: Spolupráca, prax a témy záverečných prác
03.04.2025
Dňa 26. marca sa v rámci odborného seminára na pôde našej fakulty uskutočnilo stretnutie so zástupcami spoločnosti Cloetta Levice, významného výrobcu sladkostí na slovenskom trhu. Cieľom podujatia bolo predstaviť študentom možnosti spolupráce pri absolvovaní povinných odborných praxí a záverečných prác.
- Ing. Igor Mandryš, riaditeľ výrobného závodu,
- Mgr. Martina Zomborská, vedúca oddelenia ľudských zdrojov,
- Ing. Marek Belluš, vedúci výroby.
- Redukcia času čistenia linky použitím základov metodológie SMED spolu s laboratórnymi meraniami prítomnosti alergénov
-
- Cieľom práce je analyzovať proces čistenia výrobných liniek, vykonať laboratórne merania prítomnosti alergénov a iných kontaminantov a navrhnúť nové štandardy čistenia vedúce k skráteniu času bez ohrozenia bezpečnosti a kvality výrobku.
- Kvalita škrobu – analýza dopadov kvality škrobu na produkty, ktoré vyrábame
-
- Študent vypracuje analýzu aktuálnej kvality škrobu ako vstupnej suroviny, zhodnotí možnosti optimalizácie sušenia a navrhne opatrenia na zlepšenie kvality škrobu v súlade s požiadavkami na finálny produkt.
- Vypracovanie rizikovej analýzy strojov a zariadení na baliacich linkách
-
- Práca sa zameria na identifikáciu potenciálnych rizík kontaminácie výrobkov (napr. kovmi, plastmi), návrh preventívnych a reaktívnych opatrení, a odporúčania pre investície a údržbu s cieľom zvýšiť kvalitu a bezpečnosť výrobkov.
- Návrh spôsobu merania veľkostí častíc a acidity pre jednotlivé posypové materiály na výrobnej linke Moulding A/B
-
- Cieľom je vypracovanie metodiky merania vo vnútorných aj externých laboratóriách, ktorá umožní lepšie kontrolovať kvalitu posypových materiálov a ich vplyv na špecifikácie produktov.