Študenti SOŠ gastronómie a cestovného ruchu na exkurzii na Ústave potravinárstva
10.06.2022O tom, že Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU je otvorená širokej verejnosti a aktívne spolupracuje so stredoškolským prostredím, sa mohli presvedčiť študenti 1. a 3. ročníka SOŠ gastronómie a cestovného ruchu Levická 40, Nitra, ktorí sa v dňoch 7.6 a 8.6. 2022 zúčastnili na exkurzii spojenej s praktickými cvičeniami na viacerých pracoviskách Ústavu potravinárstva.
O tom, že Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU je otvorená širokej verejnosti a aktívne spolupracuje so stredoškolským prostredím, sa mohli presvedčiť študenti 1. a 3. ročníka SOŠ gastronómie a cestovného ruchu Levická 40, Nitra https://sosnrlev.edupage.org/, ktorí sa v dňoch 7.6 a 8.6. 2022 zúčastnili na exkurzii spojenej s praktickými cvičeniami na viacerých pracoviskách Ústavu potravinárstva. Študenti boli oboznámení s možnosťami štúdia na našej fakulte, videli priestory cvičební a prednáškových miestností a vyskúšali si prácu v laboratóriách. Široká diskusia prebiehala aj počas občerstvenia, pričom mnohí zo študentov prejavili záujem po ukončení stredoškolského štúdia pokračovať vo vysokoškolskom štúdiu na našej fakulte. Všetci zúčastnení sa zároveň zhodli, že takéto typy podujatí s charakterom zážitkového cvičenia, majú obojstranný prínos. Prispievajú k pozitívnej propagácii fakulty a umožňujú reálne prepojenie teórie a praxe, resp. stredoškolského a vysokoškolského prostredia.
Ďakujeme všetkým kolegom, ktorí sa priamo zúčastnili na tejto popularizačnej aktivite Ústavu potravinárstva.