Študentskou osobnosťou ak. roka 2023/2024 sa stala Katarína Poláková z Ústavu potravinárstva
10.12.2024Za účasti zástupcov akademickej obce, štátu a podnikateľskej sféry, sa 4/12/2024 v Pálffyho paláci uskutočnilo slávnostné vyhlásenie víťazov prestížnej ceny Študentská osobnosť Slovenska za akademický rok 2023/2024.
Toto podujatie sa uskutočnilo pod záštitou prezidenta Petra Pellegriniho a pod odbornou garanciou Slovenskej rektorskej konferencie a Slovenskej akadémie vied. Hlavným organizátorom projektu je občianske združenie JCI-Slovensko (Junior Chamber International – Slovakia). V rámci tohto významného podujatia bolo ocenených 13 úspešných študentov a mladých vedcov v rôznych kategóriách. V kategórii Poľnohospodárstvo, lesníctvo, drevárstvo sa Študentskou osobnosťou Slovenska za ak. rok 2023/2024 stala Ing. Katarína Poláková. Tento prestížny titul si zaslúžila za svoje vynikajúce výsledky v oblasti potravinárskeho výskumu a vývoja, ako aj za svoju angažovanosť v akademickej sfére.
Na Scientific conference of PhD. students of FAFR, FBFS and FHLE 2021/2023 získala prvé miesta. V roku 2022 dostala ocenenie rektory SPU v Nitre za článok s najvyšším impakt faktorom v kategórii PhD. študenti za rok 2021. Na podujatí EIT Food, Challenge Labs 2021 – Slovakia obsadila tretie miesto v kategórii startup a na podujatí Inovačné zoskupenie na podporu udržateľných potravinových systémov, InUPS 2022 obsadila druhé miesto s projektom SilverShot. V r. 2024 získala so svojim tímom Cenu za udržateľnosť a pozitívny vplyv na životné prostredie, cenu udeľuje Ekofond SPP za startup Caskin Coffee Labs. V r. 2024 získala Cenu Rektorky SPU v Nitre za kvalitné výsledky v oblasti výskumu a vývoja.
V r. 2022 absolvovala mesačnú stáž v Španielsku (Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación, Madrid) a v r. 2024 študentka absolvovala mesačnú stáž na Cypre (University of Cyprus, Department of Chemistry, Nicosia). Ing. Katarína Poláková sa aktívne podieľa ako spoluriešiteľka na viacerých vedeckých a edukačných projektoch, ako VEGA, KEGA, GASPU, Visegrad+ Grants a rozvojové projekty MŠVVaŠ SR.
Aktívne sa tiež angažuje pri organizovaní študentských vedeckých konferencií s medzinárodnou účasťou. Je členkou programovej komisie I. a II. stupňa vysokoškolského štúdia v odbore bezpečnosť a kontrola potravín a programovej komisie III. stupňa vysokoškolského štúdia v odbore technológia potravín. Je členkou kolégia dekana, AS FBP a členkou AS SPU v Nitre a disciplinárnej komisie SPU v Nitre.
https://www.facebook.com/JCISlovakia/
https://www.instagram.com/jci.slovakia/
https://spravy.pravda.sk/fotogaleria/83637-studentska-osobnost-slovenska-2023-2024/#16