ŠVK 2023
15.02.2023Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre organizuje vo štvrtok 20.04.2023 prezenčnou formou v čase od 9:00 do 15:00 hod. v poradí XXI. vedeckú konferenciu študentov (ŠVK).
Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre organizuje vo štvrtok 20.04.2023 prezenčnou formou v čase od 9:00 do 15:00 hod. v poradí XXI. vedeckú konferenciu študentov (ŠVK).
ŠVK sa realizuje formou prezentácie individuálnej alebo skupinovej tvorivej činnosti študentov, ktorí pod vedením pedagogických a vedecko-výskumných pracovníkov vypracujú prácu, ktorú následne prezentujú na konferencii.
Konferencia je určená pre študentov I. a II. stupňa vysokoškolského štúdia.
Tento ročník plánujeme pridať aj sekciu pre študentov stredných škôl, ktorí prejavia záujem o prezentáciu svojich študentských vedeckých projektov.
Aké výhody prináša účasť na ŠVK?
- - konferencia je zadarmo – účasť nie je podmienená platbou konferenčného poplatku,
- - každý účastník získa certifikát o účasti,
- - tri najlepšie práce v každej sekcii budú ocenené diplomom a mimoriadnym štipendiom alebo vecnou cenou,
- - víťazné práce vo vybraných sekciách postúpia do súťaže o najlepšiu prácu ŠVK vypísanej Literárnym fondom,
- - výstupom je publikácia – zborník recenzovaných abstraktov,
- - výhody pre ďalšiu kariéru – vystúpením na konferencii získa účastník cenné skúsenosti a naučí sa úspešne čeliť otázkam odbornej komisie; výborné umiestnenie a publikácia zvyšujú šancu prijatia na doktorandské štúdium,
- - získanie nových kontaktov – na konferencii je možnosť spoznať nových ľudí pracujúcich v odbore a nadviazať spoluprácu.
Tematické okruhy (sekcie) ŠVK:
- Inovácie a trendy v technológií potravín
- Kontrola a bezpečnosť potravového reťazca
- Aplikovaná biológia
- Biotechnológie
- Prezentácia prác študentov stredných škôl
Ďalšie informácie s možnosťou prihlásenia sú uvedené na stránke: https://svk.fbp.uniag.sk/