Týždeň vedy a techniky na FBP bol ukončený Kávovým workshop
15.11.2022V piatok 11. novembra 2022 sa konal na pôde univerzity praktický workshop o káve v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku. Toto hybridné podujatie, organizované EIT Food Hub-om na SPU v Nitre, prebiehalo online pod záštitou MeD-BioFood Training school a v rámci projektov KEGA MeD-BioFood a Erasmus+ BioFoodVirLabs.
V piatok 11. novembra 2022 sa konal na pôde univerzity praktický workshop o káve v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku. Toto hybridné podujatie, organizované EIT Food Hub-om na SPU v Nitre, prebiehalo online pod záštitou MeD-BioFood Training school a v rámci projektov KEGA MeD-BioFood a Erasmus+ BioFoodVirLabs.
Vďaka zábavnému kvízu si na začiatku všetci prítomní študenti, doktorandi a vedecko-výskumní pracovníci osviežili vedomosti z teoretickej časti workshopu, ktorá prebehla ako séria prednášok v pondelok 7. novembra 2022. Následne lektorka kávového workshopu Ing. Eva Ivanišová, PhD. vysvetlila základné procesy prebiehajúce počas praženia kávy, vysvetlila postup praženia a prípravy kvalitnej kávy a všetci prítomní účastníci si mohli sami vyskúšať jednotlivé postupy praženia kávy s použitím zelenej kávy Etiópia, Kostarikam a Kolumbia. V ďalšom kroku účastníci senzoricky hodnotili pripravenú kávu pomocou pripravených hodnotiacich hárkov. Na záver boli vzorky analyzované aj z hľadiska antioxidačnej aktivity vo Výskumnom centre AgroBiotech.
Ďakujeme všetkým účastníkom za príjemne strávený deň.