Virtuálna prehliadka kávovej kultúry a gastronómie počas CASEE zimnej školy
01.02.2021Online zimná škola CASEE FEHRA 2021, ktorá začala od 25.1. 2021 pokračuje aj naďalej v príjemnej a tvorivej atmosfére. V piatok 29.1. sa uskutočnila prvá virtuálna prehliadka potravinárskeho priemyslu zameraná na kávu.
Online zimná škola CASEE FEHRA 2021, ktorá začala od 25.1. 2021 pokračuje aj naďalej v príjemnej a tvorivej atmosfére. V piatok 29.1. sa uskutočnila prvá virtuálna prehliadka potravinárskeho priemyslu zameraná na kávu.
Špecialista v tejto problematike Mateus Bonato z Agronomického inštitútu z Brazílie a tiež člen Medzinárodného kávového inštitútu Slovenskej republiky oboznámil účastníkov o pôvode, pestovaní a druhoch kávy. V rámci pripravených videí tiež predviedol a vysvetlil alternatívne spôsoby prípravy kávy, ktoré sa v súčasnosti stávajú čoraz populárnejšie v gastronómii. Vysvetlil tiež, čo všetko a na aké účely je možné z kávovníka využívať (okrem známych kávových zŕn) – listy, kvety, kávovníkový med a kávové čerešne; popísal a predstavil raritu „Jacu“ kávu, ktorá sa produkuje výhradne v Brazílii a patrí k najvzácnejším kávam sveta.
Účastníci zimnej školy strávili príjemné „kávové´“ popoludnie, diskutovali, vymieňali si názory, postrehy, čo je prínosom a hlavne ukážkou, že aj v tomto neľahkom období, keď sa všetko v dôsledku pandemickej situácie presunulo do „online“ sveta, je možné virtuálnou formou priblížiť fungovanie potravinárskeho priemyslu :).