Workshop pre mladých ľudí z Ukrajiny je za nami
28.11.2022V dňoch 21. - 22. novembra 2022 sa v rámci projektu EIT Food Hub na SPU v Nitre pod záštitou Fakulty biotechnológie a potravinárstva konal workshop pre mladých ľudí z Ukrajiny.
V dňoch 21. - 22. novembra 2022 sa v rámci projektu EIT Food Hub na SPU v Nitre pod záštitou Fakulty biotechnológie a potravinárstva konal workshop pre mladých ľudí z Ukrajiny. Účastníkov workshopu privítala a workshop otvorila prodekanka pre vedu, výskum a zahraničné vzťahy prof. Ing. Adriana Kolesárová, PhD. Hlavnou témou bola bezpečnosť a kontrola potravín. Prednáškami sprevádzali odborníci v daných témach: Ing. Jozef Čapla, PhD. a doc. Ing. Peter Zajác, PhD. Cieľom workshopu bolo zvýšiť šance ukrajinským utečencom na trhu práce v súlade so strategickým cieľom EIT Food Strategic „Vzdelávať, aby ste sa zapojili, inovovali a napredovali“. Po absolvovaní workshopu bol účastníkom v počte 20 odovzdaný certifikát o absolvovaní podujatia a získaní základných zručností v témach ako: potravinové zručnosti, bezpečnosť a kontrola potravín, hygiena potravín a systém HACCP. Všetkým zúčastneným ďakujeme a tešíme sa nabudúce.