Kalendár udalostí 26.04.2019
Týždeň bezpečnosti potravín
Podujatie je zamerané na propagáciu bezpečnosti potravín, činnosti Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín, činnosť jeho vedeckých výborov, propagáciu národných vedeckých skupín, úlohy odboru bezpečnosti potravín a výživy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Súčasne sa bude robiť propagácia bezpečnosti potravín na základných a stredných školách ako aj medzi spotrebiteľmi pri nakupovaní potravín. Budú prebiehať diskusie s vybranými odborníkmi na aktuálnu problematiku. Pedagógovia katedry budú v stanovených termínoch poskytovať odborné konzultácie k aktuálnym problémom bezpečnosti potravín.
Praktická výučba o potravinách na gastronomických predmetoch
Odborný workshop pre stredné školy gastronomického zamerania spojený s praktickými laboratórnymi analýzami v priestoroch FBP. Sprievodnou akciou môže byť aj prezentácia a ochutnávka pokrmov studenej kuchyne pripravených študentmi študijného programu Potraviny a technológie v gastronómii.