Kalendár udalostí 16.09.2019
Sladovník-pivovarník II.
Akreditovaný odborný kurz celoživotného vzdelávania v spolupráci so Živnostenskou komorou SR zameraný na nadobudnutie znalostí a zručností z oblasti výroby sladu a piva
Kurz syrárstva
Absolvent vzdelávacieho programu ovláda teoreticky aj prakticky ukazovatele technologickej kvality mlieka a ostatných materiálov potrebných k výrobe syrov. Oboznámi sa a získa praktické poznatky zo základov výroby syrov, praktické skúsenosti z posúdenia chýb syrov a vie predchádzať ich vzniku. Získa vedomosti z oblasti správnej výrobnej praxe a uplatňovania systému HACCP pri spracovaní mlieka. Má znalosti o podmienkach certifikácie mliečnych výrobkov. Nadobudnuté vedomosti, zručnosti a schopnosti umožnia lepšiu spôsobilosť na výkon pracovnej činnosti súvisiacej s výrobou syrov.
Biotechnológie a kvalita surovín a potravín
Cieľom konferencie je prezentácia najnovších poznatkov z oblasti kvality, bezpečnosti, hygieny surovín a potravín, rastlinných, živočíšnych a mikrobiálnych biotechnológií, genetických zdrojov, molekulárnych markerov hospodársky významných vlastností s perspektívami šľachtenia na kvalitu produkcie.