Študijný odbor: Biotechnológie
Študijný program: AGROBIOTECHNOLÓGIE
Č. |
TÉMA |
ŠKOLITEĽ |
FORMA ŠTÚDIA |
1. |
Modulačné účinky fytonutrientov na humánne bunkové línie vaječníkov in vitro |
prof. Ing. Adriana Kolesárová, PhD. |
denná |
2. |
Kryokonzervovanie spermií žrebcov slovenských národných plemien |
prof. Ing. Peter Chrenek, DrSc. |
denná |
Študijný odbor Biológia
Študijný program MOLEKULÁRNA BIOLÓGIA
Č. |
TÉMA |
ŠKOLITEĽ |
FORMA ŠTÚDIA |
1. |
Determinácia účinkov bioaktívnychmetabolitov streptomycét na rastlinnú bunku |
prof. Ing. Soňa Javoreková, PhD. |
denná |
2. |
Analýza pôsobenia baktérií zo skupiny PGPB pri reakcii rastlín na stresové podmienky |
doc. Ing. Jana Maková, PhD. |
denná |
3. |
Determinácia ekotoxikologických účinkov environmentálnych polutantov a bioaktívnych látok v živočíšnych modeloch |
Ing. Anton Kováčik, PhD. |
denná |
4. |
Modulačné účinky xenobiotík a bioaktívnych látok v bunkových modeloch |
prof. MVDr. Peter Massányi, DrSc. |
denná |
5. |
Determinácia molekulárnych markerov predikcie kryorezistencie spermií |
Ing. Eva Tvrdá, PhD. |
denná |
6. |
Vplyv endokrinných narúšačov na aktivovanie mikrozápalových procesov ciev |
prof. Ing. Norbert Lukáč, PhD. |
denná |
Študijný odbor Potravinárstvo
Študijný program TECHNOLÓGIA POTRAVÍN
Č. |
TÉMA |
ŠKOLITEĽ |
FORMA ŠTÚDIA |
1. |
Marginálne rastlinné druhy ako perspektívny zdroj cenných látok pre inovatívne potravinové výrobky |
prof. RNDr. Alena Vollmannová, PhD. |
Denná
|
2. |
Vzťah obsahu akrylamidu a vizuálnym atribútom k technologickému postupu výroby vybraných pekárskych výrobkov pomocou štatistických metód |
doc. Ing. Vladimír Vietoris, PhD. |
denná |
3. |
Procesmi indukované zmeny fyzikálno-chemických vlastností a zloženia kravského mlieka |
prof. Ing. Jozef Golian, Dr. |
denná |
4. |
Využitie antifungálnych vlastností rastlinných silíc pri eliminácii pozberového plesnivenia vybraných druhov bobuľového ovocia a zeleniny |
prof. Ing. Dana Tančinová, PhD. |
denná |
5. |
Zmeny obsahu potenciálne toxických prvkov a biologicky účinných látok v jedlých divorastúcich hubách v závislosti od spôsobu konzervovania |
Ing. Július Árvay, PhD. |
denná |
6. |
Validácia kávových šupiek (Cascary), ako perspektívneho zdroja biologicky aktívnych látok, využiteľných pri príprave inovatívnych potravín |
doc. Ing. Alica Bobková, PhD. |
denná |
7. |
Inovácia aplikácie ovocných výpalkov vo výžive kurčiat a ich vplyv na kvalitu mäsa |
prof. Ing. Peter Haščík, PhD. |
denná |
8. |
Mikrobiologická kvalita inovovaných potravín s prídavkom včelích produktov |
doc. Ing. Simona Kunová, PhD. |
denná/ externá |
9 |
Inovácia procesu zrenia vybraných druhov zveriny |
doc. Ing. Marek Bobko, PhD.
|
externá |
10. |
Špecifikácia markerov pre objektivizáciu profilov syrov s chráneným označením pôvodu v Slovenskej republike |
prof. Ing. Jozef Golian, Dr.
|
externá |
11. |
Procesné zmeny chemického zloženia v potravinových matriciach mäsových výrobkov vo vzťahu ku kontrole kvality, bezpečnosti a autenticity potravín |
prof. Ing. Jozef Golian, Dr.
|
externá |
12. |
Technologicko-nutričné a inovatívne zmeny kvality zemiakových hranolčekov v procese fritovania |
doc. Ing. Lucia Zeleňáková, PhD. |
externá |