Skúška odbornej spôsobilosti vo výrobe mliečnych výrobkov: Spolupráca univerzity, ZCHOK a praxe
Dňa 27. novembra 2025 sa v priestoroch Poľnohospodárskeho družstva Liptovské Revúce uskutočnila odborná skúška na overenie kvalifikácie Výrobca mliečnych výrobkov, ktorá zodpovedá úrovni 4 – maturitnej skúške.
Kurz syrárstva: Päť dní intenzívneho vzdelávania, praktických skúseností a novej spolupráce
V dňoch 1. – 5. decembra sa uskutočnil odborný vzdelávací program Kurz syrárstva, ktorého cieľom bolo prepojiť teóriu s praxou a poskytnúť účastníkom ucelený pohľad na modernú výrobu syrov.
Prezentačný deň FBP SPU v Nitre na Strednej veterinárnej škole v Nitre
Dňa 5. decembra 2025 sa na Strednej veterinárnej škole v Nitre uskutočnila prezentácia študijných programov Fakulty biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.
Klobásový festival 2025 – Tradícia, súťaživosť a vôňa korenín opäť na FBP
Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre bola aj tento rok dejiskom obľúbeného Klobásového festivalu, ktorý už tradične organizuje študentský spolok Pasteur.
Naša fakulta na DOD v Báčskom Petrovci
Dňa 3. decembra 2025 sa Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre predstavila na Dni otvorených dverí na Gymnáziu Jána Kollára v Báčskom Petrovci, pričom fakultu na podujatí zastupovala Ing. Melina Korčok, PhD.